De schudbak is een ideaal uitrustingsstuk om materialen uit te zeven, terug te winnen of te reinigen. Door de schudbak direct op de werkplaats in te zetten worden transportkosten tot een minimum tergugebracht en kan het gezeefde materiaal achterblijven

Deze schudbakken hebben een standaard zeefmaat van 35 mm. tussen op en neergaande spijlen. Het bewegen van de achter het bakmes scharnierende spijlen wordt via een krukas, een tandwiel en een hydraulische motor tot stand gebracht. De olie wordt via een enkel werkende functie van de wiellader of de hydraulische grondverzetmachine betrokken.

De standaard bakophanging of de snelwissel adapterplaten worden voor elk model en type machine met de schudbak meegeleverd. Dit is zelfs met de automatische aankoppeling van de hydraulische koppelingen mogelijk.

Hydraulische slangen en eventuele snelkoppelingen kunnen in overleg met de gebruiker ook worden geleverd. De benodigde oliehoeveelheid is afhankelijk van het model schudbak. (zoals in de tabel is aangegeven, tussen de 50 en 150 ltr./min. en met een minimale werkdruk van 140 bar. ).

De hydraulische aandrijving is tot maximaal 210 bar op de oliemotor beveiligd.

Als extra zijn standaard trillingsdempers gemonteerd tussen de schudbak en de bakophanging, waardoor de trillingen naar de wielladers of de hydraulische grondverzetmachine tot een minimum worden teruggebracht.